Απομένουν

για την SER-EXPO

Σε Συνδιοργάνωση
με την ΠΕ Σερρών


Υπό την Aιγίδα
Κύριοι Yποστηρικτές

Ενημέρωση


01/10/2018 Δελτίο Τύπου

SEREXPO 2018: Ανέβασε ψηλά τον πήχη!

Έπεσε η αυλαία της SEREXPO 2018 και ολοκληρώθηκαν οι Παράλληλες Επιχειρηματικές & Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις, θέτοντας υψηλούς στόχους για μελλοντικές διοργανώσεις σε έναν άλλο μεγαλύτερο χώρο με περισσότερους συμμετέχοντες και πολλαπλάσιους επισκέπτες.

Με μουσικές μελωδίες και τραγούδια από την Δημοτική Φιλαρμονική Πεντάπολης ξεκίνησαν οι Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις την Πέμπτη 27.09. Το πρωί της Παρασκευής 28.09 η SEREXPO άνοιξε για να υποδεχτεί περισσότερους από χίλιους μαθητές από σχολεία όλων των περιοχών του Ν. Σερρών, που κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο του Διοικητηρίου και επισκέφθηκαν τα περίπτερα. Είχαν, έτσι, τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις σερραϊκές επιχειρήσεις.

Τα εγκαίνια έγιναν το βράδυ της Παρασκευής με λαμπρή την παρουσία των επισήμων - εκπροσώπων Αρχών του τόπου, της Κεντρικής Διοίκησης – Υπουργείων, Διπλωματικών Αρχών, Επιμελητηρίων, κεντρικών Θεσμικών Φορέων, κομμάτων - ενώ πλήθος κόσμου τίμησε την Τελετή υπό τις ευλογίες και τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης, κ.κ. Θεολόγου. Μετά τις ομιλίες τους και τα συγχαρητήρια για την υψηλή ποιότητα της διοργάνωσης, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κος Στάθης Γιαννακίδης και η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), κα Κατερίνα Νοτοπούλου, μαζί με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Χρήστο Μέγκλα, έκοψαν την κορδέλα ανοίγοντας τις πύλες της SEREXPO. Στην Τελετή παρέστη, απευθύνοντας χαιρετισμό και συγχαρητήρια στους διοργανωτές ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κος Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της SEREXPO, που την στήριξαν και την εμπιστεύτηκαν. «Όλοι μαζί, συνεργαζόμενοι μπορούμε να καταφέρνουμε πολλά», τόνισε. Παρουσίασε τις θέσεις και τις προτάσεις του Επιμελητηρίου για την ανάπτυξη του τοπικού επιχειρείν και της οικονομίας της χώρας και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο «όραμά μας», όπως είπε, δηλαδή την παραχώρηση στο Επιμελητήριο του Στρατοπέδου Κολοκοτρώνη για τη δημιουργία Μόνιμου Εκθεσιακού Κέντρου, ζητώντας από όλους, Φορείς και Αρχές, να στηρίζουν το Επιμελητήριο για την επίτευξη των στόχων του.

Ποικίλο και πλούσιο πρόγραμμα Εκδηλώσεων Επιχειρηματικού Ενδιαφέροντος χαρακτήρισε την φετινή SEREXPO. Αξίζει να σημειωθούν:

 • Θεματικό Εργαστήριο «Χρηματοδοτικά Εργαλεία από την Ε.Ε. για την Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα»
 • International Business Forum – Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στο Διεθνές Περιβάλλον σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών (Γενικός Γραμματέας, Εμπορικοί Ακόλουθοι κ.α.) και την Enterprise Greece
 • Σεμινάριο με τη ΔΕΔΑ Α.Ε. σε θέματα Σύνδεσης Φυσικού Αερίου
 • Παρουσιάσεις Προφίλ & Καινοτομίας από τοπικές επιχειρήσεις

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών συγκέντρωσαν και οι Παράλληλες Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Περιεχομένου:

 • Serres Street Food: Γευσιγνωσία Τοπικών Προϊόντων – Παιδικά Εργαστήρια «Junior Chefs»
 • Music Band Festival: Μουσικές Περιηγήσεις από τις Φιλαρμονικής των Δήμων Σερρών & Νέας Ζίχνης
 • Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων: Λύκειο Ελληνίδων & Σύλλογος Ποντίων «Ακρίτες»
 • Παρουσίαση νέων βιβλίων από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών

Τα πλήθη ξεσήκωσαν με τις μοναδικές ερμηνείες τους ο Γιάννης Πάριος, η Μαρίζα Ρίζου και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Οι συναυλίες, με τις οποίες έκλεινε κάθε βράδυ η SEREXPO, προσέλκυσαν πλήθος επισκεπτών και έδωσαν σε όλους, καθώς είχαν ελεύθερη είσοδο, τη δυνατότητα να διασκεδάσουν με διάσημους και δημοφιλείς καλλιτέχνες.

Μήνυμα αισιοδοξίας για το τοπικό επιχειρείν έστειλε η SEREXPO 2018 με τα ρεπορτάζ και τα αφιερώματα Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας από το Ν. Σερρών και όλη την Ελλάδα που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την προβολή της.

Τις φωτογραφίες που ακολουθούν το Δελτίο Τύπου καθώς και πολλές περισσότερες από την SER-EXPO και τα περίπτερα των εκθετών μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του Επιμελητηρίου στο Facebook:
https://www.facebook.com/emporikoepimelitirio.serron.7

03/10/2017 75.000 Επισκέπτες στη SEREXPO 2017

Ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες η επισκεψιμότητα

Η 3η Διεθνής Επιχειρηματική Έκθεση του Επιμελητηρίου Σερρών και η τεράστια επιτυχία της ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς πάνω από εβδομήντα πέντε χιλιάδες επισκέπτες και αμέτρητα δημοσιεύματα, του εγχωρίου & ξένου τύπου, την ανάδειξαν ως μια από τις καλύτερες γενικές Εκθέσεις σε πανελλαδικό επίπεδο!

 • Ο αριθμός ρεκόρ των 75.000 επισκεπτών
 • Oι 161 Εκθέτες από 18 Τομείς Δραστηριότητας και υψηλή συμμετοχή Κλάδων Αγροδιατροφής, Κατασκευών & Ενέργειας
 • Η Πολύτιμη Υποστήριξη των 60 Χορηγών και Υποστηρικτών Υπηρεσιών, όπως του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Π.Ε. Σερρών, της ΔΕΘ, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, και βέβαια των Υπουργείων Εξωτερικών, Οικονομίας & Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων που έθεσαν υπό την αιγίδα τους την Έκθεση, και των 3 Official Business Partner Hotels και των 52 Χορηγών Επικοινωνίας
 • Οι 70 Επιχειρηματικές Αποστολές ξένων Επιμελητηρίων
 • Οι 73 Δημοσιογράφοι εκ των οποίων 37 πανελλαδικών ΜΜΕ και 12 Ξένοι Γενικού & Ειδικού Τύπου που μετέδιδαν το σφυγμό & δυναμισμό της Έκθεσης διαχέοντας έντονο απόηχο προς κάθε κατεύθυνση
 • Οι διάσημοι Καλλιτέχνες, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Άννα Βίσση, Δέσποινα Βανδή & Έλενα Παπαρίζου, που με μεγαλειώδεις εμφανίσεις στο συναυλιακό Stage της SEREXPO διασκέδασαν, ενθουσίασαν και ξεσήκωσαν τα πλήθη που πλημμύρισαν την πόλη των Σερρών και τα Περίπτερα της Έκθεσης,

καταδεικνύουν ότι η Ετήσια Διεθνής Επιχειρηματική Έκθεση – SEREXPO του Επιμελητηρίου Σερρών αποτελεί θεσμό στη συνείδηση όλων, του επιχειρηματικού, πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου, αναγνωρισμένο ως το σημαντικότερο επιχειρηματικό γεγονός που έλειπε από το Ν. Σερρών και συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας, ενισχύοντας την εξωστρέφεια του σερραϊκού επιχειρείν.

Με τη δέουσα επισημότητα τελέστηκαν τα εγκαίνια της SER-EXPO 2017 με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης, κ.κ. Θεολόγου και με την παρουσία επισήμων, εκπροσώπων Αρχών του τόπου, της Κεντρικής Διοίκησης, Διπλωματικών Αρχών, Επιμελητηρίων, κεντρικών Θεσμικών Φορέων, κομμάτων και χιλιάδων επισκεπτών. Χαιρετισμό απηύθυναν η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κος Κωνσταντίνος Μίχαλος - μαζί με τον Πρόεδρο, Χρήστο Μέγκλα, και τον Σεβασμιότατο έκοψαν την κορδέλα ανοίγοντας τις πύλες της Έκθεσης – καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης, κος Ιωάννης Μωυσιάδης.

Την τελετή λάμπρυναν επίσης με την παρουσία τους ο Διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού, Συνταγματάρχης, κος Αλ. Παπαδόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, κος Δημητράκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών, κος Γ. Παπαδόπουλος, οι Βουλευτές Σερρών, κα Αφροδίτη Σταμπουλή και Μιχάλης Τζελέπης, o Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κος Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Βουλευτής Καβάλας και εκπρόσωπος της ΝΔ, κος Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, κος Ορχάν Γιαλμάν Οκάν, οι Δήμαρχοι Σερρών, κος Πέτρος Αγγελίδης, Εμμανουήλ Παππά, κος Δημήτρης Νότας, Αμφίπολης, κος Κων/νος Μελίτος και Παιονίας Κιλκίς, κος Χρήστος Γκουντενούδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κος Θεοφάνης Παπάς, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HELEXPO – ΔΕΘ, κ.κ. Αναστάσιος Τζήκας και Κυριάκος Ποζρικίδης αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ, κος Θωμάς Φωκίων Αλγιανάκογλου, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων, Επαγγελματικού Αθηνών, κος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Βιοτεχνικού Θεσσαλονίκης, κος Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Δράμας, κος Στέφανος Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κος Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου, κος Κων/νος Γεωργάκος, ο Οικονομ. Επόπτης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, κος Βασ. Βασιλείου, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑ Α.Ε. κος Δημητριάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Α.Ε., κος Θεόδωρος Τερζόπουλος και οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών ΕΒΕ Σερρών και Βισαλτίας και του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών, καθώς και οι Πρόεδροι και μέλη της Διοίκησης πολλών Επαγγελματικών Σωματείων, Συλλόγων και Ενώσεων του Νομού. Την παρουσίαση των εγκαινίων έκανε ο Δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Νίκος Υποφάντης.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους συντελεστές της Έκθεσης, τους εκθέτες, τους χορηγούς - σπόνσορες, τους υποστηρικτές και εθελοντές, που εμπιστεύτηκαν και στήριξαν αυτήν την τόσο μεγάλη πρωτοβουλία και το απαιτητικό εγχείρημα του Επιμελητηρίου Σερρών, τονίζοντας ότι ενωμένοι κάνουμε έναν ολόκληρο Νομό να γιορτάζει με «ΣΗΜΑΙΑ» το τοπικό επιχειρείν. Επεσήμανε, δε, ότι στη SEREXPO αξίζει ένας ειδικός και μεγαλύτερος δικός της εκθεσιακός χώρος.

Όλοι, κατά κοινή ομολογία με τα θερμά συγχαρητήριά τους, προσδοκούν τη SEREXPO 2018, ευελπιστώντας να επιτευχθεί η πραγματοποίησή της σε μόνιμο Εκθεσιακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Σερρών, για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική ανάδειξη της οικονομίας του Νομού.

Η SEREXPO αποδεικνύει ότι οι υγιείς παραγωγικές και αναπτυξιακές δυνάμεις των Σερρών ενωμένες και με τον συντονισμό του Επιμελητηρίου μπορούν να αυξήσουν το Α.Ε.Π. του Νομού, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Τις φωτογραφίες που ακολουθούν το Δελτίο Τύπου καθώς και πολλές περισσότερες από την SER-EXPO και τα περίπτερα των εκθετών μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του Επιμελητηρίου στο Facebook:
https://www.facebook.com/emporikoepimelitirio.serron.7

Τελετή Εγκαινίων

Εγκαίνια SEREXPO 2017

Νεανική Επιχειρηματικότητα - Παιδεία

Επίσκεψη Σχολείων - Εκατοντάδες μαθητες, δάσκαλοι & καθηγητές από όλο το νομό (Παρασκευή πρωί 29.09) – Κέρασμα παγωτού από την Γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙΚΡΙ ΑΕ σε όλους τους επισκέπτες στις 29.09

Νεανική Επιχειρηματικότητα SEREXPO 2017

Παράλληλες Εκδηλώσεις Επιχειρηματικού & Κοινωνικού Ενδιαφέροντος

Γιορτή οίνου, αποστάγματος & γεύσεων – Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα το κρασί - Παιδικό Εργαστήρι με βάση το σταφύλι

Εκδηλώσεις SEREXPO 2017

Επιχειρηματικές αποστολές από το εξωτερικό - B2B Συναντήσεις- Σύσκεψη σο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη

Επιχειρηματικότητα SEREXPO 2017

Θεματικό Εργαστήριο - ΚΕΠΑ για τα σύγχρονα εργαλεία στήριξης Μικρών & Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στον Ν. Σερρών - Εξατομικευμένη Συμβουλευτική

Συμβουλευτική SEREXPO 2017

Παρουσιάσεις Προφίλ & Καινοτόμων Προϊόντων από επιχειρήσεις Ν. Σερρών - Ομιλία με θέμα "Η Διάδοχη Κατάσταση στις Οικογενειακές Επιχειρήσεις"

Παρουσιάσεις SEREXPO 2017

Η ενημερωτική εκδήλωση Γαστρεντερολογικής Κοινότητας για την πρόληψη του παχέος εντέρου εντάχθηκε στο πρόγραμμα της SEREXPO δηλώνοντας το κοινωνικό πρόσωπο του Επιμελητηρίου Σερρών

Γαστρεντερολογική Κοινότητα SEREXPO 2017

Τα περίπτερα των Δημόσιων Επιχειρήσεων Φυσικού Αερίου ΔΕΠΑ Α.Ε. και ΔΕΔΑ Α.Ε. προσέλκυσαν το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών. Συμπληρώθηκαν εκατοντάδες αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος σύνδεσης με φυσικό αέριο.

Δικαιώνεται το Επιμελητήριο που έκανε σημαία για την ανάπτυξη του Νομού τη σύνδεση με το φυσικό αέριο για την ενεργειακή αυτονομία επιχειρήσεων και οικονομία στα κόστη ενέργειας χιλιάδων νοικοκυριών.

Περίπτερα SEREXPO 2017

Η εξαίρετη παρουσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, που ξεχώρισε με τον επαγγελματισμό και ζήλο του στελεχιακού της δυναμικού εναγκαλίστηκε από πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών.

Το πληροφοριακό κέντρο της έδωσε την ευκαιρία να ενημερωθούν παιδιά & πολίτες σε θέματα κυκλοφοριακής & οδικής παιδείας Πολλά παιδάκια με τους γονείς τους με την καθοδήγηση των αστυνομικών παίζοντας & ζωγραφίζοντας εκπαιδεύονται στην κυκλοφοριακή αγωγή.

Κυκλοφοριακή Παιδεία SEREXPO 2017

Παράλληλες Εκδηλώσεις Καλλιτεχνικού Ενδιαφέροντος

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖIΔΑΚΙ «ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΤΕΧΝΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ «ΑΙΟΛΙΚΗ ΟΚΤΑΒΑ» ΤΩΝ ΩΔΕΙΩΝ Β. ΤΑΠΕ (ΠΕΜΠΤΗ ΒΡΑΔΥ 28.09)

Χατζηδάκης SEREXPO 2017

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΕΡΡΩΝ, ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ & ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

Φιλαρμονική SEREXPO 2017

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ

Ελευθερία Αρβανιτάκη SEREXPO 2017

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ

Άννα Βίσση SEREXPO 2017

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ & ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ

Παπαρίζου-Βανδή SEREXPO 2017
26/09/2017 Δελτίο Τύπου

H SEREXPO 2017, η 3η Διεθνής Επιχειρηματική Έκθεση Σερρών, ανοίγει τις πύλες της και υποδέχεται τη σχολική κοινότητα των Σερρών. Περισσότεροι από 1.000 μαθητές από όλο το νομό θα επισκεφτούν την Έκθεση!

Το Επιμελητήριο Σερρών με ιδιαίτερη περηφάνια και χαρά ανοίγει τις πύλες της 3ης Διεθνούς Επιχειρηματικής Έκθεσης Σερρών στη Σχολική Κοινότητα.

Πολλά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Σερρών (Γυμνάσια, Λύκεια και Δημοτικά) εκτίμησαν τους αγαστούς σκοπούς της πρωτοβουλίας και ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Επιμελητηρίου, εντάσσοντας στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα την επίσκεψη στη SER-EXPO 2017, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου από τις 9:00 το πρωί.

Περισσότεροι από 1.000 μαθητές συνοδευόμενοι από τους δασκάλους και τους καθηγητές τους θα επισκεφτούν την Έκθεση και θα γνωρίσουν τη σερραϊκή επιχειρηματικότητα όλων των κλάδων. Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου και οι Εκθέτες θα τους υποδεχτούν με ειδικά προετοιμασμένες παράλληλες εκδηλώσεις (γευσιγνωσίας, πολιτιστικές, παιχνίδια, happenings κ.ά.) και θα τους ξεναγήσουν στο σερραϊκό επιχειρείν.

Τα οφέλη για τους μαθητές πολλά από την επίσκεψη στη SER-EXPO. Στόχος, μεταξύ άλλων, να γίνουν από τους δυνατότερους συμμάχους της προσπάθειας του Επιμελητηρίου προς την κατεύθυνση της καλλιέργειας καταναλωτικής συνείδησης και να προτιμούν την αγορά, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του τόπου μας, που είναι πολλά, ξεχωριστά και μοναδικά, ώστε με αυτόν τον τρόπο να βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας στην περιοχή μας, χτίζοντας έτσι και το δικό τους μέλλον.

Τα Επιμελητήριο Σερρών συνεργάστηκε άριστα με τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Α΄ Βάθμιας και Β΄ Βάθμιας στον προγραμματισμό και οργάνωση των επισκέψεων των Σχολείων του Νομού μας, ανέλαβε τη μεταφορά των μαθητών από την περιφέρεια, και ευχαριστεί θερμά τους Διευθυντές τους, κ.κ. Ξενοφώντα Παπασταμόπουλο και Κώστα Τενεκετζή αντίστοιχα, καθώς και τους Διευθυντές και καθηγητές των Σχολείων, που έδειξαν τόσο ενδιαφέρον και προθυμία για την επίσκεψη των μαθητών στη SER-EXPO 2017.

Η Ελληνική Γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙΚΡΙ ΑΕ στηρίζει την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Σερρών, προσφέροντας ΔΩΡΕΑΝ τα εξαίρετα και μοναδικά παγωτά της, την Παρασκευή 29.09. 2017, εντός του Εκθεσιακού Χώρου τής SEREXPO 2017!

Πληροφορίες: Δημήτρης Γιαννάκης, Α΄Αντιπρόεδρος, τηλ: 6944525105
01/10/2017 Πρόσκληση «Βάλ’το στο Πρόγραμμα»

Ενημερώσου – Δράσε – Πρόλαβε τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου

Οι Γαστρεντερολόγοι της πόλης των Σερρών σε συνεργασία με τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο Σερρών

σας προσκαλούν στην ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση με θέμα: «Καρκίνος του Παχέος Εντέρου, μια μάστιγα της εποχής μας – η Πρόληψη είναι εφικτή»

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 ώρα 11.30’ π.μ. στην Αίθουσα «Γ.Χρηστίδης» στον 3ο όροφο του Επιμελητηρίου (Π.Κωστοπούλου,2)

Την εκδήλωση συντονίζει ο καθηγητής Παθολογίας και Γαστρεντερολογίας του ΑΠΘ Ακριβιάδης Ευάγγελος και θα συμμετέχουν οι γαστρεντερολόγοι Γαρέφας Αθανάσιος, Μυστακίδης Κων/νος, Τσιώνης Χάρης, Χαμπαρίδου Αθηνά και Χαρίσης Κων/νος οι οποίοι θα απαντούν σε ερωτήσεις του κοινού

17/09/2017 Πρόσκληση Εγκαινίων 2017

Πρόσκληση Εγκαινίων 2017

09/09/2017 Πρόσκληση Επιμελητηρίου Σερρων 2017

Πρόσκληση Επιμελητηρίου

05/07/2016 Ευχαριστήρια Δήλωση Προέδρου

Ευχαριστήρια δήλωση Προέδρου

Ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω όλους εκείνους που βοήθησαν ουσιαστικά και καθοριστικά στην άψογη πραγματοποίηση της «2ης Διεθνούς και Επιχειρηματικής Έκθεσης Ν.Σερρών, Ser-Expo 2016».

Τα αισθήματα αισιοδοξίας και ελπίδας που γεννήθηκαν στις χιλιάδες των Σερραίων που κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και τα χαμόγελα που άπαντες αντικρίσαμε να σχηματίζονται στα πρόσωπα των εκατοντάδων εκθετών της Ser-Expo 2016, προφανώς και μας ικανοποιούν αλλά ταυτόχρονα μας γεμίζουν και με ευθύνη να συνεχίσουμε να οραματιζόμαστε για το επιχειρείν του τόπου μας και να βρίσκουμε ιδέες που θα αποφέρουν κέρδη και οφέλη στο σερραϊκό επιχειρηματικό και επαγγελματικό γίγνεσθαι.

Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω (και δημοσίως) όλους τους Εκθέτες που ανταποκρίθηκαν με προθυμία στo κάλεσμα του Επιμελητηρίου Σερρών και έστησαν το δικό τους Περίπτερο εμπλουτίζοντας την Ser-Expo 2016
με τα ποιοτικά προϊόντα που παράγουν από το φυσικό «πλούτο» του Νομού μας
και παρουσιάζοντας τις ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχουν.
 1. 1.

  Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Σερραίο Αναπληρωτή Υπουργό, Μάρκο Μπόλαρη καθώς επίσης και το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τη Σερραία Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Μαρία Κόλλια, που αμφότεροι έθεσαν υπό την αιγίδα των ανωτέρω Υπουργείων την Ser-Expo 2016.

 2. 2.

  Ευχαριστώ επίσης την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και προσωπικά τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, όπως επίσης και τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Γιάννη Μωυσιάδη που ενίσχυσαν και στήριξαν εξαρχής την προσπάθεια του Επιμελητηρίου Σερρών και παραχώρησαν τον αύλειο χώρο του Διοικητηρίου Σερρών, όπου και φιλοξενήθηκε η Έκθεση.

 3. 3.

  Πρέπει επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), τη «ΔΕΘ-HELEXPO» και την Ελληνική Εταιρεία Εμπορίου και Προώθησης Εξαγωγών «Enterprise Greece» για την αμέριστη υποστήριξή τους.

 4. 4.

  Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» δικαιωματικά ανήκει στους Χρυσούς Χορηγούς της Ser-Expo 2016 : • Την Εταιρεία Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών «WIN» , με έδρα τις Σέρρες • Το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, το μεγαλύτερο μη-κρατικό πανεπιστήμιο της Κύπρου, με περισσότερους από 5.500 φοιτητές • Την εταιρεία «ΜETRON ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΕ», με έδρα τις Σέρρες, και με αντικείμενο το σχεδιασμό και την κατασκευή ολοκληρωμένων συστημάτων ανελκυστήρων • Ευχαριστούμε επίσης, την Επίσημη & Αποκλειστική Χορηγό Τράπεζα, τη «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕΡΡΩΝ»

 5. 5.

  Επιπλέον, ευχαριστούμε για τη συνεισφορά τους στην υλοποίηση της Έκθεσης τους Χορηγούς : • Την Εταιρεία Εμπορίου Προϊόντων Καφέ και Πρώτων Υλών Ζαχαροπλαστικής «ΠΑΝΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΒΕΕ», με έδρα τις Σέρρες • Την Εταιρεία Παραγωγής Επίπλων Γραφείου, και Συστημάτων Αρχειοθέτησης «ΔΡΟΜΕΑΣ ΑΒΕΕΑ», με έδρα τις Σέρρες, που είναι ο κύριος προμηθευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έως το 2020 • Τη Βιομηχανία Λιπασμάτων και Σπόρων «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ ΑΒΕΕ», με έδρα τις Σέρρες και με πανελλήνιο δίκτυο • Τη Βιομηχανία Απορρυπαντικών «FLOS ΑΒΕΕΑ», με έδρα τις Σέρρες • Την Εταιρεία Παραγωγής & Εμπορίας Μπισκότων & Ξηρών Καρπών «ΜΠΑΡΑΤ ΜΑΕΒΕ», με έδρα τις Σέρρες • Την Εταιρεία Ταχυμεταφορών «ACS ΣΕΡΡΩΝ», με έδρα τις Σέρρες • Τον Όμιλο Ολοκληρωμένων Τεχνικών & Συμβουλευτικών Υπηρεσιών «ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ», με έδρα την Θεσ/νίκη • Την Ασφαλιστική Εταιρεία «ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ», με έδρα την Αθήνα • Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και προσωπικά τον Πρόεδρό του, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου για την άμεση και έμπρακτη ενίσχυση του τολμήματός μας, καθώς και για τη φυσική του παρουσία στην Τελετή των Εγκαινίων της Ser-Expo 2016 • Την Βιομηχανία Επεξεργασίας Τομάτας «ΣΕΡΚΟ FOODS ΑΕ», με έδρα τις Σέρρες • Την Ασφαλιστική Εταιρεία «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ», με έδρα την Αθήνα • Την Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών (ΑΝΕΣΕΡ)

 6. 6.

  6: Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους «Υποστηρικτές Υπηρεσιών» της Ser-Expo 2016 : • Την Εταιρεία Ταξί και Πρατήριο Υγρών Καυσίμων «ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΣΕΡΡΩΝ ΑΕ» με έδρα τις Σέρρες • Την Εταιρεία Τηλεοπτικών Παραγωγών «PAPMEDIA», με έδρα τις Σέρρες • Την Ελληνική Ακτοπλοϊκή Εταιρεία «HELLENIC SEAWAYS», με έδρα τον Πειραιά • Την Γαλακτοβιομηχανία «ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ», με έδρα τις Σέρρες • Την Εταιρεία Παραγωγής Αναψυκτικών «Νέκταρ - Αφοί Γ.Κουρτίδη ΑΕ» με έδρα τις Σέρρες • Τον Όμιλο Παραγωγής & Εμπορίας Τροφίμων «ΚΑΝΤΖΑΣ ΣΤ. ΑΕΒΕ», με έδρα τις Σέρρες • Την Εταιρεία Διανομής Τροφίμων & Κατεψυγμένων Προϊόντων «ΜΠΑΜΠΛΑΣ Χ-ΓΟΥΝΑΣ Γ. ΟΕ» με έδρα τις Σέρρες • Την Αλευροβιομηχανία - Σιμιγδαλοβιομηχανία «ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ ΑΕ», με έδρα τις Σέρρες • Το Οινοποιείο - Αποσταγματοποιείο «ΒΛΑΔΙΚΑΣ ΑΒΕΕ» με έδρα τις Σέρρες • Τη Βιομηχανία Επεξεργασίας Ρυζιού «ΟΡΥΖΟΜΥΛΟΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΕ» με έδρα την Αναγέννηση Σερρών • Το «Σωματείο Κρεοπωλών Ν.Σερρών» με έδρα τις Σέρρες • Τα «Ζαχαροπλαστεία ΒΑΣΑΚΗ» με έδρα τις Σέρρες • Την Εταιρεία Παραγωγής Εμφιαλωμένου Νερού «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΚΟΓΛΑΝ Μ.ΕΠΕ (ΝΕΡΑ ΜΠΕΛΕΣ)» με έδρα το Άγκιστρο Σερρών • Την Επιχείρηση Εμπορίας Χαλιού και Μοκέτας «ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» με έδρα τις Σέρρες • Το «Αγρόκτημα Κερκίνης» με έδρα την Κερκίνη Σερρών • Την Εταιρεία Παραγωγής και Εμπορίας Καλλωπιστικών Φυτών εξωτερικού και εσωτερικού χώρου «Φυταγορά Σερρών» με έδρα τις Σέρρες • Την Εταιρεία Παραγωγής Βοτάνων & Φυσικών Καλλυντικών «ΦΥΤΟΣΟΦΙΑ ΙΚΕ» με έδρα την Αμμουδιά Σερρών • Τον κ. Αναστάσιο Σταμπούλογλου και την εταιρεία του στη Βροντού Ν.Σερρών με αντικείμενο την Καλλιέργεια Πατάτας • Τη Βιοτεχνία Πάγου & Εμπορίας Τροφίμων «ΠΑΓΟΤΡΟΦΕΙΑ ΕΒΕΡΕΣΤ» με έδρα τη Νιγρίτα Σερρών • Τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Βουβαλοτρόφων Ελλάδας με έδρα τη Βυρώνεια Σερρών και τον Πρόεδρό του, Τρύφωνα Γιαντσίδη • Το «Αρτοποιείο Δημάδη», με έδρα τη Νιγρίτα Σερρών • Το «Τουριστικό ΚΤΕΛ Ν.ΣΕΡΡΩΝ» • Το Τυπογραφείο «Αφοί Χαραλαμπίδης – The Workshop», με έδρα τις Σέρρες • Το Δημιουργικό Γραφείο Εκτυπώσεων & Εκδόσεων «Design Studio» του Γιάννη Παπαδόπουλου • Τη Γιούλη Χαριστέ και το «Ekfrasi Flowers» για το στολισμό με άνθη και λουλούδια του περιβάλλοντος χώρου της Έκθεσης • Τον DJ Χάρη Δελλή, ο οποίος επένδυσε μουσικά την όλη εκδήλωση

 7. 7.

  Ευχαριστούμε θερμά τα Ξενοδοχεία των Σερρών που στάθηκαν βασικοί Εταίροι και Σύμμαχοι στην Προσπάθειά μας : • ΤΟΝ Όμιλο «ELPIDA» με τα Ξενοδοχεία «ELPIDA RESORT & SPA» & «ELPIDA CITY» • Το Ξενοδοχείο «PHILIPPOS XENIA HOTEL» • Το Ξενοδοχείο «GALAXY HOTEL» • Το Ξενοδοχείο «HOTEL METROPOLIS»

 8. 8.

  Για την προβολή της όλης διοργάνωσης (Ser-Expo 2016) πρέπει επίσης να ευχαριστήσουμε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης & Επικοινωνίας που επίσης συνέβαλαν καταλυτικά για την ανάδειξη και κάλυψη του γεγονότος. Ευχαριστούμε : • Την Πανελλαδικής Κυκλοφορίας Εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ • Τον Όμιλο ΕΡΤ • Την ΕΡΤ ΣΕΡΡΩΝ • Τον Όμιλο METROMEDIA (Εφημερίδα Metrosport & Radio Αθλητικό Metropolis), με έδρα τη Θεσ/νίκη • ΤΟ Δημοσιογραφικό Συγκρότημα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», με έδρα τη Θεσ/νίκη • TH ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ,ΘΕΑΜΑΤΟΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΔΕΠΘΕ), με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσ/νίκης και τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσ/νίκης (FM100- TV100) • Τον Τηλεοπτικό Σταθμό STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με έδρα τη Λαμία • Τον Όμιλο ΕΝΑ MEDIA GROUP, με έδρα την Καβάλα • Τα σερραϊκά Τηλεοπτικά Κανάλια : • ΔΙΚΤΥΟ Τηλεόραση • ΤΗΛΕ - ΕΠΙΛΟΓΕΣ • ΤΗΝ Εβδομαδιαία Εφημερίδα για τις Αγορές & την Οικονομία της Υπαίθρου AGRENDA • ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ Ν.Κιλκίς «ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ» • ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΕΣΑ (Site) • INFOSERRES.COM • VORIA.GR • AGROTYPOS.GR

 9. 9.

  Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» οφείλουμε επίσης στην Αστυνομική Δ/νση Σερρών για την παραχώρηση του χώρου της Λέσχης της Αστυνομίας και για τη γενική φροντίδα και παρακολούθηση του περιβάλλοντος χώρου. Επιπλέον, θερμές ευχαριστίες στον Διοικητή του 10ου Συντάγματος Πεζικού, Συνταγματάρχη Ιωάννη Γκουτζουρέλα για την παραχώρηση του κτηρίου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σερρών, την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου «Κολοκοτρώνη» και τη χρησιμοποίησή του ως πάρκινγκ αυτοκινήτων και τη φιλοξενία των καλεσμένων Επιμελητηριακών παραγόντων , στο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, Σωτήρη Δημητράκη για τη διάθεση οχήματος του Σώματος επί 24ώρου βάσεως στον αύλειο χώρο της Έκθεσης. Αισθάνομαι τιμή και νιώθω χρέος μου να ευχαριστήσω και τους έντεκα(11) συνολικά Προέδρους άλλων Επιμελητηρίων από διάφορα Γεωγραφικά Διαμερίσματα της χώρας μας (Θράκη – Θεσσαλία – Ήπειρος και τα 3 Επιμελητήρια της Αττικής).

Τέλος, ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας όλο το υπαλληλικό προσωπικό και τους εργαζόμενους στο Επιμελητήριο Σερρών. Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους όσοι υπερέβαλαν εαυτό για να κάνουμε πραγματικότητα το όραμά μας (Ser-Expo 2016). Δεν θα παραλείψω να ευχαριστήσω και όλους τους Εθελοντές (κάθε ηλικίας και φύλου), που αυτοβούλως στάθηκαν δίπλα και πλάι στην προσπάθειά μας. Είναι αλήθεια ότι απογειώθηκα από την εκτίμηση και την αγάπη τους για το όλο μας εγχείρημα»

Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Μέγκλας

23/06/2016 Συνέντευξη Τύπου

Συνέντευξη Τ΄υπου

25/06/2016 INTERNATIONAL BUSINESS FORUM

Στο πλαίσιο της Ser-Expo 2016 “Επιχειρηματικές Ευκαιρίες – Εξαγωγές” Σάββατο,25/06/2016 και Ώρα: 10 το πρωί.

07/10/2015 Δημοσίευμα από «Ναυτεμπορική»

Εκτενές Δημοσίευμα της Πανελλαδικής κυκλοφορίας Εφημερίδα Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ για την SER-EXPO 2015.

Πηγή: http://www.serreschamber.gr, 07/10/2015

Πυρετός προετοιμασιών για την SEREXPO 2016 28/04/2016

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστος Μέγκλας προχώρησε σε ενημέρωση του Δ.Σ. για την διοργάνωση της SEREXPO 2016  που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου 2016  στον αύλειο χώρο του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Ανέφερε ότι μέχρι τώρα το 85% των θέσεων έχει καλυφθεί και ότι είναι διαθέσιμα μόνο 280 τετραγωνικά μέτρα στο εκθεσιακό χώρο. Ανέφερε ότι φέτος θασυμμετέχουν 33 νέοι εκθέτες και ότι  η έκθεση οργανώθηκε με λιγότερο κόπο λόγω της περσινής εμπειρίας.

Στόχος όπως είπε είναι η εξασφάλιση και άλλων χορηγιών (ήδη οι χορηγίες έχουν φθάσει στο ποσό των 16 χιλιάδων ευρώ) ώστε η διοργάνωση να στοιχίσει όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα το ταμείο του ΕΒΕΣ.  Συμπλήρωσε επίσης ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι υπό διαμόρφωση.

Πηγή: Σερραϊκό Θάρρος, 28/04/2016

18/05/2016 Δημοσίευμα από SERRESPRESS

«SEREXPO 2016» η Διεθνής Επιχειρηματική Έκθεση του Επιμελητηρίου Σερρών στο δίκτυο.

Πηγή: http://www.serrespress.gr/, 18/05/2016

Στις Σέρρες o Αντώνης Ρέμος για την έναρξη της SEREXPO 2016 19/05/2016
Χορηγοί
Χορηγός Τράπεζα
Official Business Partner Hotel
Χορηγοί Επικοινωνίας
Συμμετέχοντες